عنوان : مهندس رستمی : استان خوزستان از جمله استانهایی است كه عقرب گزیدگی در آن شایع است و این روزها به دنبال افزایش دما و با توجه به فعالیت این جانور كه در ماههای گرم سال افزایش می یابد ، خطر عقرب گزیدگی نیز بیشتر می شود .
 ۱۳۹۶/۰۴/۱۳

با توجه به گرم شدن هوا در فصل های بهار و تابستان و فعالیت عقرب ها ، روابط عمومی طی گفتگو با کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها مرکز بهداشت لالی نکاتی را در خصوص پیشگیری از گزش این حشره خطرناک اختصاص داده است .

در ابتدای این گزارش چنگیز رستمی کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری ها مرکز بهداشت لالی عنوان نمود : با گرم شدن هوا فعالیت عقرب ها افزایش می یابد ، وضع کسی که دچار عقرب گزیدگی شده ، نباید بی اهمیت تلقی گردد چون ممکن است جان بیمار در خطر باشد و حتی به مرگ وی منجر شود . کودکان ، افراد سالخورده ، کشاورزان ، کارگران و زنان خانه دار بیشتر از سایر گروهها در معرض خطر عقرب گزیدگی قرار دارند .

وی ادامه داد : استان خوزستان از جمله استانهایی است که عقرب گزیدگی در آن شایع است و این روزها به دنبال افزایش دما و با توجه به فعالیت این جانور که در ماههای گرم سال افزایش می یابد ، خطر عقرب گزیدگی نیز بیشتر می شود .

رستمی ضمن تاکید بر مراجعه افراد به مراکز درمانی در صورت گزش یا نیش حشرات ، گفت : بیشتر مرگ و میر ناشی از گزش عقرب به دلیل مراجعه دیر هنگام به مراکز درمانی می باشد .

وی در خصوص درمان گزیدگی با امکانات خانگی اظهار داشت : روی محل خارش و گزیدگی را صابون سدیم موسوم به صابون ایووری بمالید . اگر این صابون را در اختیار ندارید تا حد امکان از صابون خشک استفاده کنید . اگر محل گزیدگی عفونت کرده با الکل روی آن را پاک کنید و با نوار آن را بپوشانید ، می توانید برای تسکین محل گزیدگی روی آن کیسه یخ بگذارید ، استفاده از داروهای محلی ، داغ کردن ، سوزاندن ، تیغ زدن و مکیدن محل گزش به هیچ وجه توصیه نمی شود .

کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها مرکز بهداشت لالی مهمترین راههای پیشگیری از عقرب زدگی را بهسازی محیط منزل و کار شامل بستن سوراخ ها ، درزها و شکاف های دیوار ، نصب توری روی پنجره ها و گرفتن فاصله بین درب و کف زمین، مسدود کردن راه ورودی احتمالی عقرب به منزل ، جلوگیری از انباشته کردن چوب ، سنگ ، علوفه ، نخاله های ساختمانی در منزل و تمیز نگه داشتن محیط زندگی از حشرات به ویژه سوسک عنوان کرد .

وی در بخش پایانی سخنان خود تصریح نمود : با توجه به افزایش فعالیت این جانور در ماههای گرم سال عقرب برای دوری از خشک شدن بدن به جاهای نمناک و مرطوب پناه می آورد ، از این خاصیت می توان برای جمع آوری عقربها استفاده کرد و با پهن کردن یک گونی خیس در گوشه حیاط ، عقربها را به آن نقطه کشاند و آنها را از بین برد .