سرپرست شبکه بهداشت و درمان لالی : برای حفظ سلامت در ماه رمضان، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و متنوع بسیار مهم است

دکتر فاطمه اباذری سرپرست شبکه بهداشت و درمان لالی در گفتگو با روابط عمومی با اشاره به اهمیت تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان گفت : وعده سحری از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا باید نیاز بدن را برای مدت ساعات زیادی در طول روز تأمین کند لذا روزه گرفتن بدون صرف سحری اشتباه بزرگی است و این رویکرد منجر به اختلال در آب و الکترولیتهای بدن، کاهش سطوح ویتامینهای بدن و ضعف و کمبود انرژی در طول روز می شود؛ بنابراین، مصرف یک سحری کامل برای حفظ سلامت و تأمین انرژی بدن ضروری است .
سرپرست شبکه بهداشت و درمان لالی اضافه کرد: مصرف انواع سبزیجات ، آب و بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، پرهیز از مواد غذایی شیرین در وعده سحر (به دلیل جذب سریع و تحریک ترشح انسولین که منجر به افت شدید قند خون و درنهایت گرسنگی بیشتر میشود)، در کنار منابع پروتئین بویژه گوشت در این وعده توصیه می شود. اگر مصرف گوشت بصورت پرچرب، فرآوری شده با مقدار بالایی از نمک و ادویه باشد موجب تشنگی و خشکی دهان در طول روز میشود.
وی جهت وعده افطار توصیه کرد: مصرف یک لیوان شیر یا اب ولرم بهترین انتخاب است در صورت عادت به مصرف افطار قبل از وعده شام، استفاده از غذاهای سبک مثل: شیر برنج، نان و پنیر و سبزی، مصرف انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن توصیه میشود، مصرف انواع شیرینی بویژه زولبیا و بامیه، چون دارای مقادیر زیادی قند و چربی هستند توصیه نمیشود (مصرف مواد قندی و شیرین باعث دفع آب بدن، افزایش وزن و تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود .
اباذری ادامه داد : نوشیدن مایعات به ویژه آب و نوشیدنیهای طبیعی مانند دوغ یا چای کم رنگ در این ماه اهمیت ویژهای دارد و باید در فاصله افطار تا سحر انجام شود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان لالی در پایان اظهار داشت: برای حفظ سلامت در ماه رمضان، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و متنوع بسیار مهم است. همچنین باید توجه داشته باشیم که در ماه مبارک رمضان، به دلیل روزهداری طولانیمدت، بدن نیاز به استراحت کافی و آبرسانی مناسب دارد تا از بروز مشکلاتی مانند کاهش قند خون و کمآبی جلوگیری شود.
نظر دهید