• 1404/01/05 - 08:53
  • - تعداد بازدید: 31
  • - تعداد بازدیدکننده: 28
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کمیته بیماری منتقله از آب و مواد غذایی ( التور ) در بیمارستان امید لالی برگزار شد

  در پی بارندگی های اخیر و گل آلود شدن بستر رودخانه ها ، چشمه ها و آب پشت سد تراز و از سوی دیگر افزایش حجم سفرهای مهمانان نوروزی به شهرستان لالی و احتمال بروز موارد بیماری های اسهالی در منطقه و با هدف آمادگی هرچه بیشتر کارکنان در برابر طغیان و کنترل این گونه بیماری ها ، کمیته بیماری های منتقله از آب و غذا ( با اولویت التور) با حضور دکتر فاطمه اباذری سرپرست شبکه بهداشت و درمان لالی در بیمارستان امید این شهرستان برگزار شد .

سرپرست شبکه بهداشت و درمان لالی در خصوص این بیماری اظهار داشت : التور نوعی بیماری حاد اسهالی است که عامل ایجادکننده آن در واقع عاملی است که موجب بروز بیماری وبا می شود و از این رو به بیماری التور، شبه وبا هم گفته می شود. یکی از مرسوم ترین روش های انتقال این بیماری ، آلودگی آب و غذا بوده که این آلودگی ممکن است طی مراحل مختلف از خرید ، نگهداری تا تهیه و پخت غذا ایجاد شود .

وی افزود : شایع ترین شکایات بیماران مبتلا به التور، احساس پر بودن شکم، اسهال آبکی شدید همراه با افزایش دفعات اجابت مزاج است؛ از جمله سایر علائمی که ممکن است در این بیماران مشاهده شود، استفراغ، گرفتگی عضلات پشت ساق پا بعلت از دست دادن آب و الکترولیت های بدن ، عطش فراوان برای نوشیدن آب ( بعلت از دست دادن آب بدن ) است. وجود خون در مدفوع و یا تب در این بیماری شایع نبوده و تنها در کودکان میتواند همراه با تب خفیف باشد.

اباذری در خصوص روش پیشگیری از این بیماری گفت : روش جلوگیری از ابتلا به این بیماری استفاده از مواد غذایی و آب آشامیدنی سالم است و در صورت عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم ، می بایست از آب آشامیدنی جوشیده استفاده کرد. شتسشوی صحیح دستها در جلوگیری از انتقال این بیماری موثر میباشد؛ بدین منظور، شستشوی دستها باید حداقل 15 ثانیه طول کشیده و تمام چین های دست و انگشتان و قسمت هایی از مچ شستشو شوند ؛ در این صورت می توانیم بگوییم یک شستشو صحیح و اصولی انجام شده است .

سرپرست شبکه بهداشت و درمان لالی تصریح نمود : سایر شیوه های پیشگیری از این بیماری ضدعفونی و پاکسازی میوه ها قبل از مصرف است؛ همچنین با توجه نزدیک شدن به موسم مسافرتها، لازم است مسافران، از حمل و نگهداری مواد غذایی فاسد شدنی خودداری نموده و از خرید نوشیدنی و خوراکی ها از فروشندگان دوره گرد و بدون تاییدیه بهداشتی خودداری کنند .

اباذری ادامه داد : تشخیص این بیماری علاوه بر علائم بالینی ، از طریق تست های آزمایشگاهی صورت میگیرد.

وی در پایان عنوان کرد : این بیماری در کودکان می تواند عوارض جبران ناپذیری برجای بگذارد؛ چرا که از دست دادن مایعات بدن و الکترولیت ها بدون درمان میتواند منجر به ایجاد شوک در بیماران بویژه کودکان شود؛ لذا ضروریست در همان مراحل ابتدایی بیماری شناسایی و برای درمان به مراکز درمانی مراجعه کنند .

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 4961
کلمات کلیدی
وحید حسینوند
خبرنگار

وحید حسینوند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید